Vaccinaties

Care for Companies verzorgt op aanvraag uiteenlopende programma’s op het gebied van vaccinaties. U kunt hierbij denken aan griep-/hepatitis vaccinaties.

Influenza virus
Ieder winterseizoen zorgt het griepvirus (Influenzavirus) voor veel verzuim. Met een ‘echte griep’ zijn mensen al snel één tot twee weken te ziek om deel te nemen aan het arbeidsproces. Griep is daarmee één van de belangrijkste verzuimoorzaken in de winterperiode, die je voor wat betreft periode en omvang, moeilijk van tevoren kan voorspellen. Tijdige griepvaccinatie van medewerkers kan verzuim in belangrijke mate helpen terugdringen en doet uw ziekteverzuimkosten direct dalen.

Hepatitis
Hepatitis is een ontsteking van de lever. Hepatitis kan onder andere ontstaan door bepaalde chemische stoffen, medicijnen of overmatig alcohol gebruik. Als de leverontsteking ontstaat door een virusinfectie, wordt dit virale hepatitis genoemd. Virale hepatitis is besmettelijk. Het is dan ook belangrijk om te weten welke maatregelen genomen moeten worden om besmetting te voorkomen. Men kan zich bij Care for Companies tegen zowel hepatitis A als B laten inenten.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Scroll naar top