Coronatest

De Care for Companies Coronatest is een actueel onderdeel van onze dienstverlening. Onze doelstelling is om werkgevers snel te informeren of een werknemer met Covid-19-gerelateerde klachten arbeidsgeschikt is, in tegenstelling tot de reguliere GGD-testen. Met onze snelle werkwijze verhogen we de veiligheid op de werkvloer en waarborgen we de continuïteit van uw organisatie.

Door de lange wachttijden bij de GGD-teststraten, het gebrek aan Coronatesten en de vertraagde registratie van testuitslagen, wachten sommige werkgevers meer dan 5 werkdagen op de uitslag van een werknemer. Gedurende deze tijd is een werknemer niet inzetbaar. Care for Companies is in staat om op dezelfde dag (’s ochtends testen, ’s avonds uitslag) uitsluitsel te geven of een werknemer besmet is of niet. Daarvoor werkt zij nauw samen met gecertificeerde laboratoria, die door het RIVM zijn goedgekeurd voor het uitvoeren van Covid-19 PCR-testen.

Naast werkgevers kunnen ook particulieren via Care for Companies worden getest.

WAAROM CFC-CORONATEST?

Op dit moment is er een stijging in Covid-19 testen en besmettingen. De verwachting is dat in de komende maanden de GGD-teststraten voller en voller worden en dat de wachttijden toenemen.

Ieder najaar kampen veel mensen met griep- en verkoudheidsklachten. Omdat de klachten van een Covid-19 besmetting vergelijkbaar zijn met deze normale verkoudheids- en griepverschijnselen, zal de druk op uw organisatie steeds meer toenemen!

WAT KOST HET?

Een PCR-test bij Care for Companies kost €200 (excl. btw). U heeft dan vaak op dezelfde dag van de test al een uitslag! Dit is wel afhankelijk van het moment waarop u een aanvraag indient.

 

KORTOM, WAAROM DE CFC CORONATEST?

 1. Snelheid
  Binnen 24 uur is het bekend of uw medewerkers inzetbaar zijn!
 1. Regie
  Alle testen worden uitgevoerd door gecertificeerde labs en worden door Care for Companies, een gecertificeerde arbodienst, begeleid.
 1. Continuïteit gewaarborgd
  Door de snelheid van de testuitslagen is uw bedrijfsvoering gewaarborgd.
 1. Veilig
  Diensten zijn volledig conform AVG en medische privacy Wetgeving.
 

HOE WERKT HET?

De werkgever of leidinggevende stuurt de testaanvraag – bij voorkeur voor 9:00 uur – op ma t/m zo via onderstaand formulier.

Zowel bestaande klanten van Care for Companies als niet klanten kunnen bij ons terecht om werknemers te laten testen. Ook particulieren zijn meer dan welkom.

 
BENT U KLANT VAN CARE FOR COMPANIES? STUUR UW AANVRAAG HIER IN:
 
AANMELDEN
 
 

GÉÉN KLANT VAN CARE FOR COMPANIES? STUUR UW AANVRAAG IN VIA DE VOLGENDE WEBSITE:

 
NAAR WEBSITE
 
 

WANNEER EEN AFSPRAAK?

Care for Companies nodigt de medewerker telefonisch voor de test uit. Daarna krijgt de medewerker per mail een bevestiging van de uitnodiging.

Aanmelden | Testen

Maandag – vrijdag: vóór 9.15 uur | Op dezelfde dag op afspraak (vaste tijd)

Maandag – vrijdag: na 9.15 uur | De volgende dag

Op zondag wordt niet getest. Testen worden afgenomen op een testlocatie in Utrecht. U wordt daar rond 10.30 uur verwacht. De exacte tijd staat in de uitnodiging. Houd rekening met de benodigde reistijd bij het aanmelden voor een test.

WANNEER IS ER EEN UITSLAG?  

 • Uitslagen volgen de dag na de testdag voor 00:00 uur.
 • Testuitslagen van afgenomen Covid-19 testen op vrijdag en zaterdag worden op zondagavond gecommuniceerd.

Bij een positieve test zullen wij zo snel mogelijk contact opnemen met uw werknemer en ook u  wordt geïnformeerd. Ook zal er melding worden gedaan bij de GGD die vervolgens kan beginnen met een bron- en contactonderzoek.

Bij een negatieve test wordt alleen de werkgever per e-mail geïnformeerd en dient u zelf uw werknemers hiervan op de hoogte te stellen.

Vraagt u als particulier een Covid-19 test bij Care for Companies aan, dan wordt de uitslag uiteraard alleen met u gecommuniceerd.

 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Scroll naar top