Care for Companies | Verzuimteam
398
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-398,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Verzuimteam

De bedrijfsarts

Soms zien we dat bedrijfsartsen bij arbodiensten zijn verzand in veredelde ‘administrateur-functies’. Care for Companies draagt zorg voor een zinvol takenpakket voor haar bedrijfsartsen; de focus ligt op concrete taken. Met andere woorden, de bedrijfsartsen verrichten alleen werkzaamheden waarvoor ze zijn opgeleid.

Wij werken met geregistreerde bedrijfs- en keuringsartsen. De bedrijfsartsen hebben de primaire taak om op basis van een één-op-één-situatie met de werknemer tot adequate oplossingen te komen. Tevens hebben ze een adviserende en controlerende taak over de werkzaamheden van Care for Companies.

De casemanager

De casemanager is de persoon die in het kader van de Wet verbetering Poortwachter verplicht is om een (dreigende) langdurige zieke te begeleiden en het re-integratieproces te bewaken. Het doel is om effectief te re-integreren en onnodig hoge kosten en sancties te voorkomen door de zelfredzaamheid en motivatie van de verzuimende medewerker te stimuleren. Onze casemanager heeft kennis van de wettelijke bepalingen betreffende re-integratieverplichtingen van de werkgever en de werknemer. Hij is in staat door zijn goede gespreksvaardigheden het proces zodanig te managen dat er geen ruis ontstaat in de onderlinge communicatie. Mocht deze ruis wel zijn ontstaan, dan zorgt hij ervoor dat deze niet verder escaleert. Hij fungeert als spin in het web tussen alle betrokken partijen (de arbodienst, behandelaar en uiteraard de werkgever en de werknemer) om ervoor te zorgen dat er een duidelijk beleid is dat moet leiden tot snelle, duurzame en passende re-integratie.

De gespecialiseerd verzuimconsulent

De verzuimconsulent van Care for Companies is (para)medisch gespecialiseerd of aangaande mentale aspecten.

 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.