Care for Companies | Coaching
415
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-415,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Coaching

Coaching

Het begin van werkelijke verandering begint bij bewustzijn. Persoonlijke coaching is gericht op het verdiepen van het bewustzijn van de cliënt voor wat betreft de effecten van zijn gedrag. De bedoeling is dat de cliënt in beweging komt. Coaching is de ander leren te leren, leren zich te ontwikkelen.

Veranderen van gedrag en houding is moeilijk en vraagt speciale aandacht van het totale bewustzijn. Hier ligt dan ook het probleem; wij zijn ons te weinig bewust van onze aandacht. Doorgaans reageren wij automatisch, impulsief en vanuit vastliggende reactiepatronen van denken, voelen en handelen op onze omgeving. Het is dan de omgeving die onze aandacht en ons handelen bepaalt. Bij coaching willen wij een stukje meelopen. De coach heeft niet de wijsheid in pacht en gelooft ook niet in de waarheid. Wel is hij daadwerkelijk geïnteresseerd in hoe de cliënt de wereld op dat moment ziet.

Coaching start met een intake- en kennismakingsgesprek. In dit gesprek kan de cliënt bepalen of hij/zij zich prettig voelt bij het contact. Daarnaast bespreken wij de tijdsduur af; zes of twaalf sessies van 50 minuten. Vanzelfsprekend bepalen wij in overleg waar tijdens de coaching specifiek de aandacht op gericht gaat worden. Indien wenselijk kunnen er, samen met een leidinggevende, doelstellingen geformuleerd worden en afspraken over de wijze van terugkoppeling.

 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.