Care for Companies | Re-inCareer
408
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-408,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Re-inCareer

Re-inCareer is een regionaal werkend re-integratiebedrijf dat zich niet alleen bezighoudt met het pragmatische aspect binnen een IRO traject. Door intensieve individuele begeleiding worden werkzoekenden goed begeleid tijdens de zoektocht naar werk. Persoonlijke vaardigheden worden ontwikkeld, bijscholing is mogelijk, ondersteuning tijdens het sollicitatieproces wordt geboden etc. De kracht en het onderscheidend vermogen van Re-inCareer is dat wij ervaring hebben met een multidisciplinaire aanpak.

Re-integratie vanuit werk

Iedere werknemer is wel eens ziek. Meestal is dat niet langer dan één of twee dagen. In sommige gevallen kan dit langer duren. Door een ernstige ziekte, burn-out of zwaar ongeluk kan het zijn dat u voor een langere periode niet in staat bent om te werken. Ter voorkoming dat u als langdurig zieke uit het arbeidsproces verdwijnt en in de WAO terecht komt, heeft de overheid maatregelen getroffen om arbeidsgehandicapte werknemers zo goed mogelijk weer terug te laten keren naar de werkplek. Dit proces van terugkeren wordt re-integratie genoemd.

Sinds april 2002 geldt de Wet Verbetering Poortwachter. Werknemer en werkgever zijn grotendeels zelf verantwoordelijk voor re-integratie. De werkgever moet op zoek naar werkzaamheden die de arbeidsgehandicapte medewerker nog kan uitvoeren. Lukt dit niet in de eigen organisatie (re-integratie 1e spoor), dan moet er gezocht worden naar passend werk elders (re-integratie 2e spoor). Wij kunnen u hierbij ondersteunen.

Re-integratie vanuit een uitkering (IRO)

Bent u arbeidsongeschikt of langer dan 6 maanden werkloos, heeft u een WAO-, WW- of WIA uitkering, en bent u niet in loondienst bij een werkgever? Dan kunt u een Individuele Re-integratie Overeenkomst aanvragen om zelf uw re-integratie te regelen.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.